Alle Ondernemers Zonder Personeel (OZP) van de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) sluiten zich aan bij Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN). NOA heeft een speciale sector van en voor zelfstandig ondernemers zonder personeel, waarbij bijna 900 ondernemers met een stukadoors-, vloeren, natuursteen-, of plafond- en wandmontagebedrijf zijn aangesloten.

NOA-voorzitter John Kerstens over de aansluiting: “OZP Afbouw is en blijft in de eerste plaats uiteraard deel uitmaken van NOA, want ook ondernemers zonder personeel voelen zich bij ons thuis. Maar door de samenwerking met VZN zitten we straks sterker aan tafel waar dat ertoe doet.”

VZN-voorzitter Cristel van de Ven juicht de samenwerking met NOA per 1 mei 2022 toe. “Met de ondernemers zonder personeel van de NOA verenigen we een nog grotere diversiteit aan zelfstandigen. Zo kan VZN de stem van zelfstandig ondernemers zonder personeel nog breder vertegenwoordigen.”

VZN is een koepel van belangenbehartigers voor zelfstandig ondernemers zonder personeel. VZN streeft naar een volwaardige rechtspositie van zelfstandigen en pleit voor een passend sociaal stelsel waarbij zelfstandig ondernemers hun sociale en ondernemersrisico’s fiscaal gestimuleerd kunnen afdekken.