PERSBERICHT

Er werken veel zelfstandig ondernemers in contactberoepen. Voor hen is het een opluchting dat zij vanaf volgende week hun werk mogen hervatten. Dit ziet Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN) als een lichtpuntje. Er blijven echter veel zelfstandig ondernemers (o.a. in de horeca, reis- en evenementenbranche) verstoken van de mogelijkheid om op eigen kracht inkomsten te genereren. Voor hen ontbreekt nog steeds elk perspectief. Wanneer dat perspectief komt, is bovendien onduidelijk.

VZN-voorzitter Cristel van de Ven: “We missen visie. Het demissionair kabinet presenteert weliswaar versoepelingen, maar de argumenten achter hun keuzes zijn onduidelijk. Wat is de route naar herstel? Zelfstandigen die noch steeds noodgedwongen op hun handen moeten zitten, snakken naar duidelijkheid hieromtrent”.

Zolang er geen perspectief is op werk, zal het perspectief moeten komen uit betere steun op maat. VZN blijft dan ook aandringen op afschaffing van de partnertoets bij de tozo voor zelfstandigen in nood.  

Beeld: Reginar