Cristel van de Ven voorzitter van nieuwe Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN)

Cristel van de Ven is benoemd tot voorzitter van de nieuwe Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN). Twee weken geleden werd al duidelijk dat vier belangenorganisaties voor zelfstandig ondernemers, ZZP-Nederland, Zelfstandigen Bouw, SoloPartners en ONL, de krachten bundelen. VZN wil de stem van zelfstandigen beter laten horen en streeft naar de verbetering van de positie van zelfstandig ondernemers op de arbeidsmarkt.

Cristel van de Ven: ,,Zelfstandigen hebben behoefte aan een passende rechtspositie in een moderne inclusieve arbeidsmarkt. Onze arbeidsmarkt heeft de afgelopen 100 jaar enorme ontwikkelingen doorgemaakt. Wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht, sociale zekerheid en fiscale regels is hierin onvoldoende meegegroeid. Er is een noodzaak om te komen tot een herinrichting van de gehele arbeidsmarkt. De positie van zelfstandigen moet daarin duidelijk verankerd worden.”

Rapport commissie Borstlap

VZN deelt de analyse van het rapport van de commissie Borstlap ‘In wat voor land willen wij werken’ en denkt graag mee over aanbevelingen naar aanleiding van deze analyse. Het komende kabinet staat immers voor de opgave om te bepalen hoe de arbeidsmarkt voor zelfstandigen wordt ingericht. Politieke partijen zullen hier in hun verkiezingsprogramma’s aandacht aan besteden. Daarom is dit volgens Van de Ven het moment om gezamenlijk op te trekken.

ZiPconomy / 11 september 2020