Per 1 mei 2024 start Connie Maathuis als directeur van Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN). Het bestuur en de leden van de koepelvereniging stemden hier op 23 april mee in. Zelfstandig ondernemer Maathuis heeft ervaring als bestuurder, toezichthouder en (interim)directeur van o.a. NVI, de brancheorganisatie van gecertificeerde incassobureaus. Zij vervulde diverse bestuurlijke rollen, bijvoorbeeld bij de Kamer van Koophandel Amsterdam, SBI en IMK Instituut Midden- en Kleinbedrijf.

Sinds de start van VZN in 2020 is het hard gegaan met de koepelorganisatie voor belangenbehartigers van zzp’ers. VZN kreeg er leden bij en vertolkt de stem van zelfstandigen inmiddels in veel gesprekken met politiek Den Haag en aan meerdere maatschappelijke overlegtafels, zoals de SER.

VZN-Voorzitter Cristel van de Ven: “Ik ben blij dat Connie Maathuis onze vereniging komt versterken met haar ondernemende karakter en haar ervaring. Met Connie kunnen we de volgende stappen zetten in de verdere professionalisering van onze vereniging.”

Connie Maathuis: “Na verkoop van een eerdere succesvolle onderneming, ging ik in 2013 verder als zelfstandig ondernemer zonder personeel. VZN heb ik vanaf de start met veel interesse gevolgd. Ik kijk ernaar uit om actief te kunnen bijdragen aan het behartigen van de belangen van zelfstandigen in politiek en polder”.